Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова торта»Ягодова торта със заквасена сметана

Ягодова торта със заквасена сметана

Ягодова торта със заквасена сметана
Снимка: Нешка Барбова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
12
"Тази тортичка се топи в устата"

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 1 пакет готови
  • заквасена сметана - 2 кофички
  • крема сирене - 2 пакетчета
  • пудра захар - 150 г
  • ягоди - около 600 г измити и почистени от дръжките
  • желатин - 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в купа заквасената сметана заедно с крема сиренето и пудрата захар и разбийте с миксера до еднородна кремообразна консистенция. Нарежете почистените и измити ягоди и ги прибавете към крема.

Пригответе желатина, като изсипете съдържанието на едно пакетче в съд и го залеете с 6-7 с.л. студена вода. Когато набъбне, сложете съда на водна баня и бъркайте бавно и непрекъснато, докато желатинът се разтвори напълно, или го пуснете за няколко секунди в микровълнова фурна.

Оставете желатина леко да се охлади и го прибавете към крема. Разбъркайте добре. Повторете процедурата с второто пакетче. Прибавете и него към крема.

Сложете крема в хладилника да стегне леко. Не трябва да се чака пълното желиране, за да може да се намаже върху блатовете.

Във форма за торта поставете един блат, намажете с крема. Повтаряте и с останалите два блата, като завършвате с крем отгоре.

Приберете тортата в хладилника и изчакайте добре да се охлади и желира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: