Начин на приготвяне
Сложете в купа заквасената сметана заедно с крема сиренето и пудрата захар и разбийте с миксера до еднородна кремообразна консистенция. Нарежете почистените и измити ягоди и ги прибавете към крема.
Пригответе желатина, като изсипете съдържанието на едно пакетче в съд и го залеете с 6-7 с.л. студена вода. Когато набъбне, сложете съда на водна баня и бъркайте бавно и непрекъснато, докато желатинът се разтвори напълно, или го пуснете за няколко секунди в микровълнова фурна.
Оставете желатина леко да се охлади и го прибавете към крема. Разбъркайте добре. Повторете процедурата с второто пакетче. Прибавете и него към крема.
Сложете крема в хладилника да стегне леко. Не трябва да се чака пълното желиране, за да може да се намаже върху блатовете.
Във форма за торта поставете един блат, намажете с крема. Повтаряте и с останалите два блата, като завършвате с крем отгоре.
Приберете тортата в хладилника и изчакайте добре да се охлади и желира.