Начин на приготвяне
Във вряща подсолена вода, в която е добавена 1 с.л. олио, сваряваме спагетите до готовност.
Сварените спагети прехвърляме в гевгир и измиваме под течаща студена вода, за да се охладят и оставяме да се изцеждат.
Патладжана измиваме, нарязваме на кубчета и посоляваме, изчакваме 15-20 минути и изцеждаме горчивия му сок.
Кромида и едната скилидка чесън нарязваме на ситно, прехвърляме в дълбок тиган с олио и запържваме за 5 минути.
Към него добавяме каймата и при непрекъснато бъркане с вилица пържим, докато стане на трохи.
Добавяме настъргания на ситно морков и нарязаните на дребно чушки. След няколко минути добавяме и патладжана, наситнения зелен фасул и накрая - обелените и нарязани на кубчета домати.
Готвим още десетина минути при непрекъснато бъркане, след като изтече това време намаляваме котлона на по-ниска температура, добавяме сол, черен пипер, кимион, босилека, нарязаната на ситно останала скилидка чесън и оставяме да къкри докато сосът се сгъсти.
Поднасяме спагетите леко навити в чинии, като във всяка порция правим по средата гнездо и сипваме по 2-3 черпака от соса. Гарнираме с листенца пресен босилек или мента.
Спагетите с патладжани и летни зеленчуци са много вкусни!
Коментари