Начин на приготвяне
Това е много лесен сладолед, който ще ви учуди с приятния си вкус!
За целта нарязваме ананаса на дребни парчета и го замразяваме. Кокосовия орех отваряме и изстъргваме бялата му месеста част. Може да обелите кората му, ако ви дразни, но и с нея е вкусно!
Поставяме всичко заедно в блендер (ако нямате под ръка, използвайте чопър - също върши работа), ако ананасът не е много сладък, подсладете с мед, захар или друг вид подсладител - в случая аз не използвах нищо.
Блендирайте до гладка хомогенна смес. Може да консумирате веднага, или да приберете във фризер за следващия ден!
Забележка: Отварянето на кокоса не е толкова сложно, колкото всички си мислят. Първо пробих една от трите му дупки и остраних кокосовата вода (детето я изпи за нула време).
После с помощта на тъпата страна на ножа почуквах в кръг около кокоса и за минута той се разцепи и отвори. Надявам се съветът ми да ви е бил от полза!