Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Веган сладолед без лактоза

Веган сладолед без лактоза

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Веган сладолед без лактоза
Снимка: Мина Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
3
"Да си кажем честно - не знаехме, че веган сладоледът може да е толкова вкусен"

Необходими Продукти

  • кокосов крем - 200 мл
  • лешников тахан - 200 мл
  • какао - 2 с.л. натурално
  • сироп от агаве - 4 с.л.
  • шоколад - 40 г със стевия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендер се поставя кокосовия крем. Разбива се до хомогенна смес.

Постепенно се добавя към него и лешниковия тахан. Подслажда се със сиропа от агаве и накрая се добавя натуралното какао.

Всичко се блендира до еднородна смес. По желание шоколадът може да се нареже на ситно и да се прибави към сместа за сладоледа или да гарнирате при сервиране, като в моят случай.

Веган сладоледът трябва да се постави във фризер да замръзне за поне 5 часа или една нощ.

Преди консумация оставете веган сладолед без лактоза на стайна температура за 5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: