Доматена супа с бакла

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Доматена супа с бакла2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
15

Необходими Продукти

  • бакла - 400 г
  • зелен лук - 2 - 3 стръка
  • домати - 400 - 500 г на кубчета (1 консерва)
  • доматено пюре - около 100 мл
  • олио - 8 - 10 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • копър
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Баклата се почиства. Лукът се нарязва. В тенджера се загрява олиото и в него се задушават лукът и баклата.

Когато баклата омекне, се добавят доматите и се слага сол. Залива се с гореща вода и се вари половин час на тих огън. След това се добавя доматеното пюре.

Брашното се размива с малко вода на кашичка и се прибавя в супата. Слага се ситно нарязаният копър и се оставя да поври още около 5 минути.

Отстранява се от огъня и се поръсва с прясно смлян черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: