Начин на приготвяне
Патладжанът се обелва и нарязва на големи кубчета. Посолява се и се оставя да се изцеди. След това се изплаква и много добре се подсушава в домакинска хартия.
Загрява се зехтин и патладжанените парчета се поставят и се готвят, докато омекнат. Изваждат се и се разпределят в тавичка за печене.
Посоляват се и се поръсват с прясно смлян черен пипер, поръсват се със счуканите на едро ядки. Сиренето се нарязва на малки парчета и се поръсва отгоре.
Студеното масло и брашното със сладкарски ръчен блендер или вилица се довежда до трохи.
Добавя се сол и щипка риган. Поръсва се върху патладжана, поръсват се и слънчогледови семки.
Крамбълът се пече на около 170 градуса докато отгоре порозовее. Сервира се с лъжица.
Патладжаненият крамбъл е готов.
Източник: Йоли