Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Крамбъл»Патладжанен крамбъл

Патладжанен крамбъл

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Патладжанен крамбъл3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Казваме Да! на солените крамбъли"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр. голям
  • зехтин - 3 с.л.
  • риган - 3 щипки
  • горгонзола - 120 г или друг вид синьо сирене
  • ядки - 100 г по избор, запечени
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • КРАМБЪЛ
  • масло - 50 г студено (на кубчета)
  • брашно - около 130 - 140 г
  • сол - на вкус
  • риган - щипка
  • слънчогледови семки - белени за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се обелва и нарязва на големи кубчета. Посолява се и се оставя да се изцеди. След това се изплаква и много добре се подсушава в домакинска хартия.

Загрява се зехтин и патладжанените парчета се поставят и се готвят, докато омекнат. Изваждат се и се разпределят в тавичка за печене.

Посоляват се и се поръсват с прясно смлян черен пипер, поръсват се със счуканите на едро ядки. Сиренето се нарязва на малки парчета и се поръсва отгоре.

Студеното масло и брашното със сладкарски ръчен блендер или вилица се довежда до трохи.

Добавя се сол и щипка риган. Поръсва се върху патладжана, поръсват се и слънчогледови семки.

Крамбълът се пече на около 170 градуса докато отгоре порозовее. Сервира се с лъжица.

Патладжаненият крамбъл е готов.

Източник: Йоли

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: