Начин на приготвяне
Нарежете бутер тестото на малки квадрати. С върха на ножа очертайте по-малък квадрат на всяко парче, т.е. не режете до долу, а само колкото да бухне тестото около пълнежа.
В малка тенджерка задушете спанака със щипка сол и оставете водата да се изпари. Ако искате може да добавите малко масло, но внимавайте с количеството, за да не станат баничките прекалено маслени.
Когато спанакът изстине го смесете с намачканото сирене и разбитите едно яйце и един белтък. С втория жълтък намажете външните крайчета на баничките за хубав златист цвят.
Сложете от спаначената смес в очертаните вътрешни квадратчета на всяка баничка.
Печете баничките до златисто в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Баничките са изключително подходяща и бърза закуска за малки палавници, особени ако ги направите по-малки.
Чудесни са и за парти хапки.