Начин на приготвяне
Ако е замразено тестото трябва да се остави на стайна температура, за да се отпусне или от предния ден да стои в хладилник. Когато започвате работа с тестото е добре то да е охладено, но не и замръзнало.
Разстила се и се нарязва правоъгълници или други форми. Едното яйце се разбива в купа и при него се натрошава сиренето, сместа се разбърква. Слага се по малка лъжичка от плънката на всяко парченце и се завиват на рулца или се оформя по интересен начин - както ви харесва.
Подреждат се в тава застлана с хартия за печене и отгоре се намазват леко с смес от другото яйце и малко олио или вода, като са хомогенно разбити. Поръсва се със суровия сусам за декорация. И са готови за фурната.
Изпичат се за около петнадесет минути в предварително леко загрята фурна на висока температура, като се внимава да не изгорят коричките на бутерките и се сервират топли.