Начин на приготвяне
Приготвя се кремът, като се загрява 100 мл сметана и 300 мл прясно мляко със захарта. В останалото прясно мляко се разбърква шоколадовото нишесте на кашичка.
Шоколадовият десерт се начупва на парчета и се разбърква в горещото мляко, докато се разтопи. Сипваме по малко от нишестето и бъркаме, докато се сгъсти.
Снема се от котлона и добавяме маслото, разбърква се и оставяме леко да се охлади.
В продълговата форма за кекс се нарежда един ред бисквити, отгоре крем, отново бисквити и така 4-5 реда, докато свършат продуктите, като се завършва с крема. Оставя се в хладилник да стегне.
С миксер се разбива сладкарската сметана, сипва се в пош. Нарязва се на пастички, поръсваме със захарни сърца.
Върху всяка се шприцова розичка, а в средата малинка. Сервираме охладен с чаша кафе за приятели!