Начин на приготвяне
Разбийте сладкарската сметана с помощта на миксер до получаването на гъста консистенция. Добавете крема сиренето към заквасената сметана и разбийте до пухкав крем. Смесете двата крема и разбъркайте.
Разтворете двете пакетчета желатин със студена вода и го оставете да набъбне. Загрейте желатина на водна баня, като внимавате да не завира. Готовият желатин прибавете към разбития крем и разбъркайте.
Облепете подходяща купа със стреч фолио. Изсипете половината от крема и притиснете.
Сложете начупените бисквити на малки парченца, а отгоре сложете малини, боровинки и ягоди, като оставите една част от плодовете за гарниране. Изсипете останалия крем и отново притиснете.
Оставете сладкиша в хладилник за около час, за да се постегне. Внимателно обърнете сметановия десерт върху подходящ поднос и отстранете фолиото.
Гарнирайте отгоре с ягоди, намачкани малини и боровинки. Разтворете третото пакетче желатин по указания по-горе начин.
Полейте плодовете, за да се запази свежестта им. Оставете десерта за около една нощ в хладилник, за да се желира добре.
Готовата бисквитена торта поднесете с листенца свежа мента.
Сметановото изкушение с горски плодове и лимонови бисквити е готово.