Начин на приготвяне
В купа смесете жълтъците с пудрата захар и разбийте.
Изцедете сока на лимона, а кората настържете. Прибавете маслото, разтопено на стайна температура.
Пресейте брашното с бакпулвера и замесете меко тесто.
Оставете готовото тесто за около 30 мин. на студено, за да се стегне.
Оформете малки топчета и ги сложете в тава, застлана с хартия.
Изпечете бисквитите в сгорещена фурна, като внимавате да не прегорят.
Класическите френски лимонови бисквити са готови.
Коментари
Поздрав!
Сладките са уникални! Спазила съм точно пропорциите. Лимоновият аромат е невероятен! Внимавай при печенето! Бързо се изпичат.
Много ми харесаха тези лимонови бисквитки. По принцип за Коледа аз правя много видове, вече ги започнах и първите три вида бисквитки са ми готови, но ще има и още. Приятно е да ги опаковаш красиво и да подариш на приятелки, а знаят и си ги чакат всяка Коледа пакетчетата.
Искам да те попитам, в рецептата ти не е посочено царевично нишесте, например, не е изпуснато, нали, това е само като продукти. Ще ги направя и тях, защото ми харесва аромат на лимон и масло.
Благодаря!