Начин на приготвяне
Водата се слага да заври, като в нея се добавят солта и маслото. Постепенно се прибавя брашното.
Бърка с дървена лъжица, докато сместа започне да се отделя от стените на съда и се получи гладко тесто.
Съдът се маха от котлона и се оставя тестото, леко да се охлади. След това, едно по едно се добавят яйцата, като постоянно се бърка, докато се получи гладка хомогенна смес.
Сиропът се приготвя, като водата и захарта слагат на котлона да поврят. Трябва да стане много гъст сироп. Накрая се добавя ванилията и сока от лимон, който сте го изстискали предварително.
От тестото със помощта на шприц се оформят толумбички и се пържат в горещо олио, без да се набождат с вилица. Изваждат се с решетъчна лъжица, аз ги слагам и на кухненска хартия за да се изцедят по-добре.
Толумбичките още топли ги заливам с изстиналия сироп.
След като са поели добре сиропа си правя шоколадовата заливка.
Разтопявам на водна баня шоколада с кокосовото масло. Още топло заливам толумбичките и поръсвам с кокос.
Толумбичките с шоколадова глазура и кокос са готови.