Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата със захарта, добавя се киселото мляко смесено със содата, след това олиото и бакпулвера, ваниловата захар.
Малко по-малко се добавя брашното и се меси меко тесто, и се оставя 30 мин. да почине.
Готовото тесто се разделя на 2 части, всяка се разточва на кора, реже се на ленти, взема се една лента и се увива около алуминиева фунийка.
Подреждат се в тава и се пекат 10-12 мин. на 180 градуса. Не бива да се препичат. Млякото се слага заедно със захарта и маслото да заври, добавя се на тънка струйка брашното, размито с жълтъците + 50 мл мляко.
Бърка се, докато почне да се сгъстява, добавя се ваниловата захар и се сваля от котлона. След като кремът се е поохладил, с него се пълнят фунийките.
Шоколадът се разтапя на водна баня и с помощта на пош с тънък отвор се украсяват фунийките. Поръсват се с кокосовите стърготини и се оставят 24 часа да омекнат и поемат крема.
Коментари
Твоите са се получили супер,аз имам рецепта в която за тестото се използва амонячна сода.Твоето тесто вкусно ли се получи,искам да са меки и да не се ронят