Начин на приготвяне
Лукът, морковът и чушката се почистват и се нарязват на дребно. Запържват се в олиото. Изсипват се в тенджера заедно с около 2 литра вода.
Лопушът се измива и се нарязва. Слага се в тенджерата. Рендосва се 1/2 домат и се прибавя и той. 30 минути след като заври се слага фидето.
Подправя се на вкус със сол, черен пипер и чубрица. Добавя се размитото с малко вода брашно. Оставя се още 10 минути на котлона и се спира. Слага се нарязаният магданонз.
Когато поизстине се разбива яйцето. Към яйцето се прибавя на тънка струя от бульона на супата. Когато се темперира яйцето се връща обратно в тенджерата също на тънка струя.
След като е готова може вече да се пасира. Поднася се с разбито кисело мляко. Ако желаете може да добавите киселото мляко към застройката.