Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа с лопуш и бекон

Супа с лопуш и бекон

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2272k3412k5
Супа с лопуш и бекон1 / 2
13/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • лопуш - 1 ч.ч.
  • зелен лук - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • бекон - 150 г или прошуто
  • моркови - 1 бр.
  • фиде - 1 гнездо
  • люти чушки - 2 бр. сушена
  • сирене - 150 г
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин - 1 с.л.
  • жълтъци - от 1 яйце
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • лимонена киселина - 1 голяма щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лопушът се измива и нарязва на ситно. Същото се повтаря и с връзката зелен лук.

В тенджера се налива вода и вътре се настъргва морковът и се пуска ситно нарязан бекон. Добавя се малко сол. Щом водата започне да ври, се слагат лопушът и зеленият лук. Не се запарва предварително, за да не изчезнат полезните му качества.

След това се добавя и фиде, но задължително от най-финото. Щом и то се свари, тенджерата се отнема от котлона. Поръсва се с черен пипер. Добавя се 1 с.л. зехтин.

Магданозът се нарязва на ситно и той се добавя към супичката.

Оставя се настрани за 10- 15 минути да изстине, а през това време се разбиват жълтъкът, киселото мляко и лимонената киселина.

Добавят се в супата с лопуш и всичко се разбърква.

Когато се разсипва в купи, във всяка се повърна смляна сушена люта чушка и се натрошава сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: