Начин на приготвяне
Омесваме каймата с нарязан на ситно лук, кимион, ронена чубрица, малко сол и черен пипер. Оставя се да поеме от подправките на хладно.
Тиквичката се нарязва на ленти с белачка за картофи или с нож. Поръсваме лентите с малко сол и копър.
Загрява се малко олио в тиган и лентите от тиквички се запържват за минута от двете страни и изваждаме в чиния.
Ако не искате да пържите може в тава да се запекат във фурна за 7 минути. Оформя се каймата на малки кюфтенца с големина на кайсия.
Всяко кюфтенце се обвива в лента от тиквички. Чушката се почиства от семената и нарязва на големи квадрати. На дървени шишчета се нанизват по три облечени кюфтенца с тиквичка, като се редуват с парче от чушка.
Загрява се скара, намазана с мазнина, и печем шишчетата от всички страни до готовност. Сервираме с пресни зеленчуци.