Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Пилешки кюфтенца на скара

Пилешки кюфтенца на скара

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Пилешки кюфтенца на скара
Снимка: Ваня Величкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"ОБЯВА Пилешки кюфтенца на скара търсят чаша или две студена бира за вълнуващи преживявания"

Необходими Продукти

  • пилешка кайма - 1 кг
  • сол
  • черен пипер
  • лук - 1 бр.
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • белтъци - 1 бр.
  • сусамово масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно лука и го прибавете към каймата. Овкусете с джинджифил, черен пипер и сол.

Добавете сусамовото масло и хубаво разбъркайте.

Към края сложете разбит на сняг яйчения белтък. Оставете за около 20 минути в хладилник.

Оформете кюфтенцата и печете на скара или грил тиган до приятен загар.

Пилешките кюфтенца на скара са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Много харесвам джинджифил , а може ли вместо сусамово масло , да се сложи сусамов тахан, не съм купувала сусамово масло, течно ли е или има твърда текстура , като краве масло или маргарин
10.04.2016 13:12
1
Покажи всички подкоментари
Pressy
Pressy
Интересни подправки. И аз ще го изпробвам. Изглежда страхотно !
10.04.2016 12:30
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Не съм слагала досега джинджифил в кайма.Ще пробвам
10.04.2016 12:12