Начин на приготвяне
Всички продукти за плънката се смесват и разбъркват добре. Взема се емайлирана или алуминиева тава с диаметър 30 см. Намазва се с олио.
Поръсват се 2-3 с.л. от плънката навсякъде из тавата. Поставя се кора, която се набира по краищата, за да изпълни тавата.
Поръсва се от плънката пак 2-3 с.л. Така се прави с още 2 кори. На третата кора освен от плънката се поръсва и с натрошено сирене. Количеството на сиренето е според предпочитанията на всеки.
По същия начин се процедира и с останалите кори.
Наредената така баница се нарязва или на квадрати, или като торта, както в моя случай. Заливката се разбива и се полива баницата навсякъде, като краищата се потопяват леко с вилица.
Тук-там се поставят бучките масло и баницата е готова за печене. Поставя се в студена фурна, която се включва на 180 градуса с вентилатор.
Готовата баница се обръща и след 15-20 мин. е готова за консумация. Става пухкава, мека и вкусна!
Коментари