Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Млечна баница»Пухкава млечна баница

Пухкава млечна баница

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Пухкава млечна баница
Снимка: Таня Левенова
1 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Най-пухкавата и млечна баничка, която скоро сте опитвали"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • сирене - на вкус
  • за плънката
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • олио - 100 г
  • брашно - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • за заливката
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч. /200мл/
  • масло - около 1 с.л. маргарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за плънката се смесват и разбъркват добре. Взема се емайлирана или алуминиева тава с диаметър 30 см. Намазва се с олио.

Поръсват се 2-3 с.л. от плънката навсякъде из тавата. Поставя се кора, която се набира по краищата, за да изпълни тавата.

Поръсва се от плънката пак 2-3 с.л. Така се прави с още 2 кори. На третата кора освен от плънката се поръсва и с натрошено сирене. Количеството на сиренето е според предпочитанията на всеки.

По същия начин се процедира и с останалите кори.

Наредената така баница се нарязва или на квадрати, или като торта, както в моя случай. Заливката се разбива и се полива баницата навсякъде, като краищата се потопяват леко с вилица.

Тук-там се поставят бучките масло и баницата е готова за печене. Поставя се в студена фурна, която се включва на 180 градуса с вентилатор.

Готовата баница се обръща и след 15-20 мин. е готова за консумация. Става пухкава, мека и вкусна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Таня Левенова
Таня Левенова
Баницата се казва-обърната млечна баница...редактирането и е...нелепо..
14.08.2017 13:20
3
6
Таня Левенова
Таня Левенова
Да уточня-тавата с опечената баница се поставя обърната нагоре върху две купички...така остава около 20 мин и се задушава,като мазнината отдолу върви нагоре.. ..Но това не го правете ако тавата е с незалепващо покритие-може баницата ви да се изсипе а не да стои упорито..
14.08.2017 13:19
20
4