Начин на приготвяне
Рецептата е от Пловдивското село Труд и баба ми традиционно я приготвяше за Голяма Богородица (15 август).
1. Корите са на стайна температура.
2. Вземам една кора и я намазвам с разтопено масло.
3. Поръсвам цялата кора обилно със сусам.
4. Слагам втората кора отгоре.
5. В тесния край на кората се слагат локуми, като всеки локум е прерязан по дължина на две половини.
6. Завиват се локумите с двата листа, като се прави само един-два оборота и пред рулото остава почти цялата площ на кората. Този остатък от листа се поръсва с натрошени орехи и 1 с.л. захар. След това рулото се навива докрай.
7. Всяко руло се реже на по-малки парчета и се подреждат в намаслена тава.
8. Отгоре рулцата се мажат с масло и се поръсва със сусам.
9. Слага се в предварително загрята на 170 градуса фурна да се изпече до златист цвят (около 30-40 минути).
10. Яйцата са на стайна температура и се разбиват. Към тях се добавят щипка сол, 150 г захар, прясното мляко и ванилията. Разбива се добре и с тази смес се полива изпечената баница.
11. Млечната баница се връща във фурната за още 15-20 минути.
12. След охлаждане млечната баница се поръсва с пудра захар и се сервира.