Начин на приготвяне
Взема се един лист и се намазва с олио или разтопено масло. По-тясната страна се набира като хармоника, после се навива на розичка и нареждаме в малка тавичка, намазана с олио. При мен тавата се напълни с 9 кори, нека има за резерва още една.
Завива се по-хлабаво, а не стегнато. Нареждат се едно до друго всички кори, оформени по този начин. Отгоре се намазват с олио и печем в загрята фурна 180°C около 30 -35 минути до златисто.
Смесват се прясно мляко, ванилова захар и захарта, загряват се леко, колкото да се разтопи.
В друга купа се разбиват яйцата с тел. Сипваме яйцата в прясното мляко, разбърква се и заливаме запечените кори.
Връща се тавата във фурната и печем на 200°C около 20-25 минути, докато стегнат яйцата, но все още като се натисне отгоре с вилица да излиза сос.
Изважда се и охлаждаме добре. Ягодите се почистват и нарязват на половинки. Върху всяка розичка се поставя плод и поръсваме леко с пудра захар.
Поднасяме сладката баница охладена - по-вкусна е, но може да хапнете и още топъл като мен.
Вкусотия, да си оближеш пръстите:)
Рецептата е на Христина Колева.
Млечната баница с ягоди е готова.