Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Млечна баница»Млечна баница с ягоди

Млечна баница с ягоди

Млечна баница с ягоди
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
9
"Пролетна млечна баница с ягоди - истинска наслада за сетивата"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 9 - 10 бр.
  • масло - разтопено или олио за намазване
  • заливка
  • прясно мляко - 700 мл
  • захар - 280 г
  • ванилова захар - 1 пакет
  • яйца - 4 бр.
  • пудра захар - за поръсване
  • ягоди - пресни, за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взема се един лист и се намазва с олио или разтопено масло. По-тясната страна се набира като хармоника, после се навива на розичка и нареждаме в малка тавичка, намазана с олио. При мен тавата се напълни с 9 кори, нека има за резерва още една.

Завива се по-хлабаво, а не стегнато. Нареждат се едно до друго всички кори, оформени по този начин. Отгоре се намазват с олио и печем в загрята фурна 180°C около 30 -35 минути до златисто.

Смесват се прясно мляко, ванилова захар и захарта, загряват се леко, колкото да се разтопи.

В друга купа се разбиват яйцата с тел. Сипваме яйцата в прясното мляко, разбърква се и заливаме запечените кори.

Връща се тавата във фурната и печем на 200°C около 20-25 минути, докато стегнат яйцата, но все още като се натисне отгоре с вилица да излиза сос.

Изважда се и охлаждаме добре. Ягодите се почистват и нарязват на половинки. Върху всяка розичка се поставя плод и поръсваме леко с пудра захар.

Поднасяме сладката баница охладена - по-вкусна е, но може да хапнете и още топъл като мен.

Вкусотия, да си оближеш пръстите:)

Рецептата е на Христина Колева.

Млечната баница с ягоди е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: