Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Млечна баница»Млечна баница с крем

Млечна баница с крем

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Млечна баница с крем1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Различен и вкусен прочит на любимата ни млечна баница, но с много крем. Как няма да е вкусна с толкова много крем"

Необходими Продукти

  • кори - 500 г точени
  • прясно мляко - 1.2 л
  • захар - 200 г
  • масло - 100 г
  • грис - 70 - 100 г
  • яйца - 8 броя
  • олио - или масло
  • пудра захар
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всяка кора, накъсана при нужда, съвсем леко се понамазва с мазнина и се запича леко в загрята фурна.

Пригответе крема от кипналото прясно мляко със захарта и маслото, към което на струйка добавете гриса и бъркайте до сгъстяване.

След като кремът се поохлади, разбъркайте към него едно по едно яйцата и добавете ванилийка.

Започнете да редите в подмазнена тава запечение кори, крем, пак кори и така докрай.

Понякога обичам да добавям и локум, докато редя. Вие може да експериментирате със сушени плодове или ядки. Отгоре завършете млечната баница с крем по възможност.

Поръсете готовата млечна баница с крем обилно с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
517
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Mira
Mira
Hubava recepta e
29.06.2015 09:56
1
Slaveia Draganova
Slaveia Draganova
вместо да се чудите и маете сложете юфка на пластове и резултата ще е същия.не се пече!
01.02.2014 15:42
2
Анета
Анета
Какво му е неграмотното, пекат се накъсаните кори ,. сварява се крема и се се редуват запечените кори с крема.
26.11.2013 23:40
1
lusi
lusi
Пече ли се?
22.11.2013 12:22
1
122
122
моля напишете рецептата по грамотно и по ясно
08.08.2013 18:36
1
Мая
Мая
Описанието е неясно и неграмотно написано, иначе вероятно е добра рецептата. Какво значи, "всяка кора, накъсана при нужда"...
03.06.2013 16:15
6