Начин на приготвяне
Първо сварете сиропа, като обедините всички съставки и варите 10 минути след завирането на сиропа, отстранете и оставете напълно да се охлади.
Разбийте яйцето, добавете олиото, айрана и замесете меко тесто добавяйки пресятото брашно смесено с бакпулвера. Върху обилно поръсен с брашно плот, разточете на тънка кора тестото и нарежете на ленти не по-дълги от 25 см.
С върха на вилица, навийте всяка лента на (не стегнато) руло и пуснете в умерено загрято олио (за да не изгорят изведнъж) и пържите до златисто кафяв цвят.
С решетъчна лъжица извадете готовите рулца и ги пуснете в изстиналият сироп. Така процедирате с всички рулца, като ги изваждате предходните от сиропа и поставете следващите.
Подредете сладките в съд с капак на един ред и ги залейте с останалия сироп. Поставете ги на студено, след като изстинат сервирайте.
Коментари