Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата и захарта до пяна.
Прибавя се постепенно олиото, грисът и брашното, смесено с бакпулвера. Накрая се прибавят смлените орехи, една супена лъжичка портокалови корички и канелата.
Всичко се разбърква до еднородна смес и се изсипва в тавичка, предварително намаслена и поръсена с грис.
Сладкишът се пече първите 15 минути на долен реотан, а след това още 40 минути на горен и долен на 170 °C за 40 минути.
Приготвя се сипопът и се оставя да изстине 2 ч.ч. захар и 2 ч.ч. и половина вода и останалите корички от портокал.
След като поизстине, сиропираният сладкиш се нарязва на квадрати и сиропира със студен сироп.
Сиропиран ориенталски сладкиш е уникално вкусен, затова внимавайте - историите за изчезнала половин тава са реални :)