Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Икономично песто с босилек

Икономично песто с босилек

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Иноватор
1077202122
Икономично песто с босилек
Снимка: Viktoriya Afzali
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Икономично песто, което по нищо не отстъпва на вкуса на оригиналното песто! Убедете се сами"

Необходими Продукти

  • босилек - 1 голяма връзка
  • слънчогледови семки - 100 г суров белен слънчоглед
  • сирене - 50 г краве
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - 1 щипка
  • олио - 150 - 200 мл
  • За сервиране
  • сухари
  • чери домати
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме босилека. Накъсваме листата и ги слагаме в купа, подходяща за пасатор. Обелваме чесъна и го режем на парченца. Изсипваме олиото. Пасираме докато се смелят листата.

Изсипваме солта, ядките и натрошеното сирене. Пасираме до хомогенна смес.

Сервираме босилековото песто, като намазваме сухари с него и слагаме по едно срязано чери доматче на всяка филийка.

Пестото се съхранява в хладилник в буркан с капачка, за да не потъмнява.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: