Антипасти с яйца

Антипасти с яйца
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
29/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
12
"Само с няколко продукта може и вие да направите подобно вкусно предястие, което е истинска наслада за сетивата"

Необходими Продукти

  • яйца - 12 бр.
  • сол
  • черен пипер - 1 щипка
  • червен пипер - 1 щипка
  • майонеза - 1 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • крема сирене - 1 с.л.
  • олио
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В две купи разделете белтъците от жълтъците.

В белтъците сложете щипка сол, черен пипер и леко разбъркайте.Намазнете леко 24 формички за мъфини.

В 12 от формите сложете по един цял жълтък. В останалите разпределете белтъците.

Сложете формите в по-голяма тава и в нея сипете вода до средата на формичките. Печете около 15 минути на 170 градуса до втърдяване на яйцата. Ако е нужно, покрийте с фолио.

Изчакайте леко да се охладят и ги извадете от формите. Готовите белтъци поставете в чиния или поднос, а жълтъците в купа. Към жълтъците прибавете майонезата, сиренето, горчицата, щипка сол и щипка червен пипер.

Намачкайте на пюре и разбъркайте хубаво. Сложете сместа в пош и шприцовайте върху белтъците.

Поръсете антипастите с червен пипер и магданоз.

Антипастите с яйца са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
510
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Много ми харесва идеята, много е оригинално !
22.08.2017 09:56
Теодора  Иванова Каменова
Теодора Иванова Каменова
Натиснах 5 звезди, сигурна съм, това е оценката ми- 5 звезди
22.08.2017 09:28
1
Покажи всички подкоментари