Начин на приготвяне
Обелете, измийте картофа и го нарежете на кръгчета с дебелина около 1 см. Посолете кръгчетата и ги поръсете с олио, след което ги оваляйте добре.
Измийте тиквичката и нея я нарежете на кръгчета, дебели около 1 см. Посолете ги, поръсете и тях с олио и ги оваляйте добре.
Измийте чушките и ги почистете от дръжките и семето. Загрейте скарата и подредете отгоре кръгчетата картофи, тиквички и чушките.
Печете около 10 минути от едната страна, след което ги обърнете и печете още 5 минути от другата страна.
Обелете изпечените чушки и ги нарежете на ивички по дължина. Посолете ги.
В чиния подредете най-напред кръгчетата картофи. Върху всяко от тях поставете кръгче тиквичка. Между тях поставете ивички червена и зелена чушка, парчета топено сирене жоси микс, резенчета лимон и няколко зрънца бяло грозде.
Отгоре полейте със зехтин и лимонов сок. Ако е необходимо поръсете с морска сол.