Руло с череши

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Руло с череши1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10-12 парчета

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 2 броя
  • захар - 60 г
  • брашно - 50 г
  • ванилия - 1 прахче
  • за крема
  • сметана - 400 г заквасена
  • ванилия - 1 прахче
  • череши - 200 г пресни или замразени
  • захар - на вкус за вишните
  • канела - 1/2 ч.л.
  • желатин - 1 пакетче
  • пудра захар - на вкус за сметаната и за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата разбийте яйцата със захарта на пухкав крем и добавете пресятото брашно и ванилията. Разбъркайте внимателно с дървена лъжица или шпатула.

Сипете сместа в голяма правоъгълна тава, застлана с хартия за печене. Загладете и сложете блата да се изпече за 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Извадете го и оставете да изстине.

Разтворете пакетчето желатин в около 60 мл вода и оставете да набъбне. След това разтопете желатина в съд на водна баня без да завира, само колкото да се втечни.

Разбийте сметаната с пудра захар на вкус, добавете ванилията и охладения, но все пак течен желатин. Разбъркайте добре отново и оставете крема в хладилника, докато започне да се желира леко.

Сложете почистените череши в съд на котлона с малко захар и канела и нагрявайте, докато заврат и си пуснат сладкия черешов сок. Снемете от котлона и разбъркайте към тях останалия желатин. Оставете да се желират леко в хладилник.

Изпечения блат отлепете от хартията за печене, прехвърлете върху чиста кърпа и навийте на руло, докато напълно се охлади. Развийте рулото, намажете го със сметановия крем и след това разпределете равномерно от черешовата смес.

Навийте на руло отново, завийте го с кърпа и оставете да престои за 1 нощ в хладилник. Поднесете рулото в череши, поръсено с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Златка Иванова
Златка Иванова
Бакпулвер няма ли в блата ?
18.12.2022 14:39