Начин на приготвяне
В метален съд сложете захарта водата и лимоновия сок, варете до пълното разтваряне на захарта и докато стане златиста (не я оставяйте твърде дълго, за да не горчи). Разпределете я по купички за крем карамел.
Разбийте яйцата с миксер до еднородна смес, добавете кондензираното мляко, топлата вода, ванилиите, настърганата на много ситно част от кората на лимона и разбъркайте добре. Разпределете крема в купичките върху карамела.
Подредете купичките в тава със студена вода и поставете я в предварително нагрята на 140 градуса фурна и печете за 90 минути, като през 20 минути поставяте по 3-4 кубчета лед във водата на тавата (за да не ви се получи крем карамела на шупли).
Оставете купичките да се охладят в тавата с водата, за да се разтвори напълно карамела.
Охладения крем карамел поставете в хладилник за да се изстуди добре, сервирайте обърнат в чинийки за десерт.