Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Крем карамел с кондензирано мляко и лимон

Крем карамел с кондензирано мляко и лимон

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Крем карамел с кондензирано мляко и лимон
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"Кондензираното мляко в крем карамела му придава чуден вкус Опитайте"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • кондензирано мляко - 1 кутия (397 мл)
  • вода - 3 кутии (397 мл) топла
  • ванилия - 3 бр.
  • лимонoва кора - 1 малко настъргана кора
  • за карамела
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В метален съд сложете захарта водата и лимоновия сок, варете до пълното разтваряне на захарта и докато стане златиста (не я оставяйте твърде дълго, за да не горчи). Разпределете я по купички за крем карамел.

Разбийте яйцата с миксер до еднородна смес, добавете кондензираното мляко, топлата вода, ванилиите, настърганата на много ситно част от кората на лимона и разбъркайте добре. Разпределете крема в купичките върху карамела.

Подредете купичките в тава със студена вода и поставете я в предварително нагрята на 140 градуса фурна и печете за 90 минути, като през 20 минути поставяте по 3-4 кубчета лед във водата на тавата (за да не ви се получи крем карамела на шупли).

Оставете купичките да се охладят в тавата с водата, за да се разтвори напълно карамела.

Охладения крем карамел поставете в хладилник за да се изстуди добре, сервирайте обърнат в чинийки за десерт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: