Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Крем карамел с кондензирано мляко

Крем карамел с кондензирано мляко

Крем карамел с кондензирано мляко
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Попитахме десет случайно избрани хора, дали им харесва този крем-карамел, но те не ни отговориха, докато не ометоха всичко"

Необходими Продукти

  • кондензирано мляко - 700 мл
  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разпределете захарта във формите за крем карамела. Сложете ги във загрята фурна на 180градуса до карамелизиране на захарта и ги извадете. Разбийте яйцата с кондензираното мляко, добавете прясното и разбъркайте.

Напълнете формите със сместа и ги поставете в тава. Налейте хладка вода до средата на купичките и ги сложете във фурната. Печете на 160градуса около час. Готовият крем карамел оставете да се изстине в тавата с водата.

*Хубави и качествени купички за крем карамел можете да си вземете от посочения линк.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: