Начин на приготвяне
Загрейте олиото в голям дълбок тиган на котлона на умерен огън. Запържете предварително нарязаните на дребни парчета червена и люта чушка за около 3 минути.
Добавете нарязаните на дребно лук и чесън и гответе, като разбърквате още около 3 минути. Добавете почистените гъби, нарязани на полумесеци.
Пържете около 5 минути. Добавете кимиона и кърито. Овкусете със сол и разбъркайте хубаво.
Добавете ориза и отново разбъркайте. След около 3 минути добавете бульона. Разбъркайте и оставете ястието да се готви около 20 минути.
Към края на готвенето, преди оризът на тиган да е готов, добавете полуготовия грах и отново разбъркайте.
Гответе още около 10 минути или до готовност на ориза. При необходимост добавете още бульон.
Зеленчуковото биряни е много вкусно.