Зеленчуково пакори

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Зеленчуково пакори
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
35 бр.
"Зеленчуково предложение за обяд, което ще гарнираме с изстудена бира - знаете, че не може да му устоите"

Необходими Продукти

  • брашно от нахут - 2 1/3 ч.ч.
  • кимион - 2 ч.л.
  • кориандър - 1 ч.л. семена
  • копър - 1 ч.л. семена
  • къри - 1 ч.л.
  • бира - 2 ч.ч. светла
  • сол - 1 ч.л. с връх
  • черен пипер - 1/2 ч.л. прясно смлян
  • тиквичка - 1 ч.ч.
  • броколи - 1 ч.ч.
  • олио - за пържене
  • За гарнитура
  • домати - 2 бр. розови
  • чушки - 1 бр. зелена пиперка
  • чушки - 1 бр. пиперка сиврия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме зеленчуците. Тиквичката настъргваме на ренде. Изцеждам я и добавям ситно нарязаните броколи.

Семената от кимиона, кориандъра и копъра запичаме леко на тефлонов тиган, за да освободим ароматите и стриваме в хаванче.

В подходяща купа пресявам брашното и го смесвам с подправките. Разбърквам и изливам бирата, като разбърквам сместа до гладкост. Сместа оставям да почине 5 минути. Овкусявам със сол и черен пипер.

Наливаме олио в тиган – да покрие 3-4 см от дъното му. С лъжица голяма гребваме от сместа за пакора и пържим по 7-8 бройки наведнъж. Щом придобият златист цвят от едната страна, ги обръщаме.

Изваждаме пакора с помощта на решетъчна лъжица и ги оставяме върху кухненска салфетка да се изцедят от мазнината.

Сервираме ги с гарнитура от пресни зеленчуци.

* Съвет: Най-лесно изцеждам тиквичката, като я настъргвам директно върху памучна за кърпа. Завивам я на руло и я изцеждам от течността. Рендосаната тиквичка е идеално подсушена.

За зеленчукови пакорита може да използвате всякакви зеленчуци – морков, грах, броколи, тиквички, алабаш, земна ябълка и др.

По идея на Анабел Ленгбайн

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: