Най-българската пикантна салата

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1153
15
30/08/2017
"С тази хубава българска салатка върви една студена ракийка Наздраве, приятели"
Приготвяне30 мин.
Готвене5 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 540
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа, нарежете магданоза на ситно, настържете на ситно ренде скилидките чесън, добавете олиото, оцета, черния пипер и солта на вкус, разбъркайте и оставете така да се маринова, докато приготвите чушките.

Почистете чушките от кочана и семената, измийте ги и ги подсушете.

В тиган загрейте малко олио, подредете чушките и ги изпържете от всички страни, на бавен огън при затворен капак на тигана. Обелете чушките и ги подредете в чиния.

Обелете и нарежете краставицата на резени, нарежете домата на полумесеци, подредете ги в чинията при чушките.

Към маринатата прибавете и сока от пърженето на чушките, разбъркайте и полейте подредените български зеленчуци с нея. Накрая прибавете тук–там кубчета сирене и чорбаджийските чушлета, сервирайте.

Фантастична, пикантна българска салата, която не само ще ви предпази от много заболявания, но е идеална за студена българска ракийка.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар