Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Пукани люти рибки с медено-чеснова марината

Пукани люти рибки с медено-чеснова марината

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Пукани люти рибки с медено-чеснова марината
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
5
"Тези сладури са за бърза консумация...така и така е ясно, че няма да се задържат дълго"

Необходими Продукти

  • рибки - 500 г, люти
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 1 глава
  • мед - 1 с.л.
  • оцет - 5 с.л.
  • растителна мазнина - 4 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме чушлетата. Леко ги надупчвам с игла. Поставям ги в загрят грил тиган и запичам до готовност.

Чесъна обелвам и нарязвам скилидките. Към него добавям измития и нарязван на ситно магданоз.

Смесвам меда, солта и оцета, разбърквам добре и накрая добавям мазнината и чесъна.

Заливам чушките и ги оставям за около 1-2 часа, за да поемат от маринатата.

Подреждам ги в чиния и поръсвам с пресен магданоз.

Тези пукани чушлета поднасям за бърза консумация на трапезата.

Те са традиционна и незаменима част към вкусните български гозби.

Съвет: Преди поднасяне можете да премахнете люспата на чушките, за да не дразни стомашния тракт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Росица Петрова
Росица Петрова
Страхотна рецепта, станаха ни любими.
30.06.2018 10:29
1
1
Покажи всички подкоментари