Начин на приготвяне
Каймата се омесва с яйцето, накиснат и отцеден в прясно мляко стар хляб, майонеза, галета, риган, нарязан пресен магданоз, черен пипер и ако има нужда малко сол.
Разбърква се с лъжица да се смесят продуктите и се гребва със супена лъжица от каймата. Разпределя се на 7 равни части и всяка се оформя на плоска питка.
Кашкавалът се реже на две части, от едната се нарязват дебели пръчици, а останалият се настъргва на ренде.
Доматите се нарязват на полумесеци или филии. В средата на каймата се поставя кашкавал и се оформя кюфте. Загрява се олио и се запечатват леко кюфтенцата без да се пържат до готовност.
Нареждат се в тава, заливаме с мазнината, в която са се готвили, и наливаме още 50 мл вода. Отгоре се нареждат по два резена домат, а върху него настърган кашкавал.
Печем в загрята фурна 35-40 минути, като последните 10 се покрива с фолио, защото кашкавалът ще прегори. Сервираме с прясна салата и чаша вино. Вкусът е уникален.