Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена салата»Сръбска картофена салата (Krompir salata)

Сръбска картофена салата (Krompir salata)

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Сръбска картофена салата (Krompir salata)3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Много вкусна и лесна салатка от съседна Сърбия"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 големи
  • лук - 1 средна глава или 1/2 връзка зелен лук
  • ябълков оцет - 3 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • чушки - 1 печен пипер
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, обелват и нарязват на кубчета. Лукът се разполовява и се нарязва на тънки ленти. Ако е зелен, се реже на ситно. Чесънът също се реже на ситно, а пиперът на по-едро.

В голяма купа се поставят картофите и лукът.

Смесват се отделно оцетът, олиото, чесънът, пиперът, солта, захарта и черният пипер. Разбърква се добре. Картофите се поливат с дресинга.

Картофената салата се покрива и се оставя в хладилника да престои 1 нощ.

За по-добър вкус, преди сервиране е добре да се остави да се отпусне и да достигне стайна температура.

Опитва се и се доовкусява, ако е нужно.

Сръбската картофена салата (Krompir salata) е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: