Начин на приготвяне
За тази японска салата картофите се сваряват и обелват.
Морковът се нарязва на четвъртинки кръгчета и се слагат във вода на котлона. Когато заври водата, след 3 минути се отстраняват и отцеждат.
Лукът се нарязва на полумесеци, а краставицата - на колелца. Двете по отделно се поръсват със сол, разбъркват се и се оставят така за няколко минути. След това се измиват, отцеждат се и се подсушават с хартия.
Шунката се нарязва на малки квадратчета.
Обелените картофи се намачкват и се смесват с оцет, сол и черен пипер. Прибавят се останалите нарязани продукти и морковите, вече изстинали, към домашната картофена салата.
Накрая се разбърква с майонезата и японска картофена салата е готова за сервиране.