Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена салата»Японска картофена салата

Японска картофена салата

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Японска картофена салата
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Японска картофена салата е тотална алтернатива на руската салата, която от години ви е омръзнала"

Необходими Продукти

  • картофи - 300 г
  • моркови - 50 г
  • лук - 50 г
  • краставица - 50 г
  • шунка - 2 бр. слайс
  • царевица - 70 г, от консерва
  • оризов оцет - ½ с.л.
  • майонеза - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази японска салата картофите се сваряват и обелват.

Морковът се нарязва на четвъртинки кръгчета и се слагат във вода на котлона. Когато заври водата, след 3 минути се отстраняват и отцеждат.

Лукът се нарязва на полумесеци, а краставицата - на колелца. Двете по отделно се поръсват със сол, разбъркват се и се оставят така за няколко минути. След това се измиват, отцеждат се и се подсушават с хартия.

Шунката се нарязва на малки квадратчета.

Обелените картофи се намачкват и се смесват с оцет, сол и черен пипер. Прибавят се останалите нарязани продукти и морковите, вече изстинали, към домашната картофена салата.

Накрая се разбърква с майонезата и японска картофена салата е готова за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: