Салата Марио

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Салата Марио1 / 3
23/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Една салата, която изисква само най-доброто вино и най-приятната компания"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 2 шепи
  • домати - 4 - 5 броя, по - дребни
  • яйца - 4 броя, сварени
  • риба тон - 2 консерви филе
  • магданоз - няколко стръкчета
  • за дресинга
  • каперси - 1 с.л.
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • бял пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеления фасул добре и го бланширайте за 5-6 минути в кипяща вода. След това изплакнете под студена течаща и и сипете в голяма купа.

Добавете нарязаните домати, надробеното филе риба тон и разбъркайте.

Добре пасирайте каперсите в зехтина, оцета, лимоновия сок с малко захар, сол и бял пипер. С така получения дресинг полейте салатата и пак разбъркайте леко.

Разсипете салатата Марио в 2 чинии, направете във всяка украса от четвъртинки сварени яйца и стръкчета магданоз. Поднесете веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
58
40
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Диди Иванова
Диди Иванова
Интересно!Ще опитам,надявам се да ми хареса!
14.06.2013 17:47