Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Запечена сочна палачинка с пилешко месо

Запечена сочна палачинка с пилешко месо

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Запечена сочна палачинка с пилешко месо
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Може да се хапне като предястие, а може и като основно Изключителна вкусотия"

Необходими Продукти

  • за палачинките
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.л. + за подмазване на тигана при печенето
  • сол - щипка
  • брашно - прибавяйте толкова, колкото да се получи палачинкова смес с нормална гъстота
  • за плънката
  • майонеза - 2 - 3 с.л.
  • кисели краставички - 2 бр.
  • царевица - 2 сладка от консерва
  • пилешко месо - сварено (количеството е по ваше желание)
  • топено сирене - 2 с.л.
  • кашкавал - 100 г + настърган кашкавал за гарниране
  • готварска сметана - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От яйцата, прясното мляко, олиото, солта и брашното направете обикновена палачинкова смес. Изпечете палачинките в подмазан с мазнина тиган.

В зависимост от големината на тигана и от дебелината на палачинките ще ви се получат минимум 2 броя.

Намажете всяка с майонеза, поръсете с нарязани на малки кубчета кисела краставичка, сладка царевица, накълцано на ситно сварено пилешко месо, топено сирене и кашкавал.

Завийте двата края на палачинката най-напред (за да не излезе плънката при печенето) и донавивате на руло.

Навитите палачинки поставете в подмазана тавичка. Полейте с малко готварска сметана, поръсете с настърган кашкавал и запечете в предварително загрята фурна.

Може да използвате остатък от печено пиле, пилешки пържоли - просто ги накълцайте на ситно.

Сервирани така са вкусно топло предястие. Ако решите да добавите салата - домати, краставици или зелена - ще имате основно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: