Начин на приготвяне
От яйцата, прясното мляко, олиото, солта и брашното направете обикновена палачинкова смес. Изпечете палачинките в подмазан с мазнина тиган.
В зависимост от големината на тигана и от дебелината на палачинките ще ви се получат минимум 2 броя.
Намажете всяка с майонеза, поръсете с нарязани на малки кубчета кисела краставичка, сладка царевица, накълцано на ситно сварено пилешко месо, топено сирене и кашкавал.
Завийте двата края на палачинката най-напред (за да не излезе плънката при печенето) и донавивате на руло.
Навитите палачинки поставете в подмазана тавичка. Полейте с малко готварска сметана, поръсете с настърган кашкавал и запечете в предварително загрята фурна.
Може да използвате остатък от печено пиле, пилешки пържоли - просто ги накълцайте на ситно.
Сервирани така са вкусно топло предястие. Ако решите да добавите салата - домати, краставици или зелена - ще имате основно.