Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Мраморен Крем Карамел

Мраморен Крем Карамел

Мраморен Крем Карамел
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Крем карамел с мраморен ефект, който е истинска наслада за сетивата"

Необходими Продукти

  • За карамела
  • захар - 100 г
  • вода - 1 с.л.
  • За крем карамела
  • кори за баница - 2 бр.
  • яйца - 6 бр. (големи)
  • захар - 100 г
  • ванилия
  • прясно мляко - 800 мл
  • краве масло - 1 бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тава поставете навити на розички кори за баница. Сложете ги на 100°С във фурна.

Като се изсушат, увеличете на 140°С и печете до златисто (около 5 минути). Може да си изпечете повечко кори и да си ги съхраните в кутия или торбичка за следващия път.

В тиган карамелизирайте 100 г захар с 1 с.л. вода. С готовия карамел облейте дъното на кексова форма от средните.

В купа разбийте 6 яйца със 100 г захар (може повече, ако обичате по-сладко), добавете ванилия и 800 мл прясно мляко.

Излейте сместа върху карамела и сложете вътре начупените и изпечени кори. Сложете няколко парченца масло. Натиснете ги да се намокрят.

Печете в предварително загрята фурна на 160°С на водна баня около 50 минути. Оставете да изстине във фурната.

А после преместете в хладилника. След минимум 6 часа извадете крем карамела и с остър нож минете внимателно по краищата.

Обърнете внимателно върху поднос и сервирайте.

Мраморният Крем Карамел е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: