Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Златисто Пене с козе сирене

Златисто Пене с козе сирене

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Златисто Пене с козе сирене
Снимка: Анонимен
1 / 2
24/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"По аромата ще го познаете, заради вкуса ще го обикнете"

Необходими Продукти

  • пене - 400 г
  • шафран - 1 щипка
  • бяло вино - 100 мл сухо
  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки счукани
  • козе сирене - 180 г
  • резене - 2 с.л. настъргано
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сушен босилек - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шафрана стриваме в купа. Загряваме виното и с него заливаме шафрана. Оставяме настрана да кисне.

Сваряваме макароните и ги отцеждаме.

В тиган загряване зехтина и запържваме в него резенето за около 5 минути.

Добавяме чесъна и пържим още 1 минута. Добавяме козето сирене и виното с шафран.

Сипваме солта и черния пипер и загряваме сместа на умерен огън, като от време на време разбъркваме. Когато сиренето се разтопи, сваляме от котлона.

Сипваме макароните в тигана и разбъркваме хубаво. Сервираме веднага готовите макарони, поръсени с малко сушен босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: