Спаначени тортелини с прошуто и босилеково-кедрово песто

25/09/2017
"Специално за майсторите, но и за всички, които обичат кулинарните предизвикателства "
Приготвяне15 мин.
Готвене14 мин.
Общо29 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо890
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Звездата на това ястие е ароматното песто, затова първо започваме с приготвянето му. За целта нарязваме чесъна на парченца, поставяме в дълбок и тесен съд и прибавяме босилека, спанака, зехтина и кедровите ядки. Пасираме до паста. Може да използвате и блендер за целта.

2. Сипнете водата, за да се разреди малко и разбъркайте.

3. Настържете сирената на фино ренде и смесете с пестото. Посолете, като за всеки случай опитвате, защото ако сте ползвали по-солено и силно сирене от типа Манчего, е възможно да няма нужда от цяла кафена лъжичка сол, а по-малко.

4. Сварете тортелините според препоръките на производителя и отцедете от водата. Смесете ги с пестото.

5. Прошутото нарежете на тънки ивици от 1/2 см. Навийте всяка лентичка на роза.

6. Сервирайте тортелините, като отгоре разпределител розичките от прошуто.

Посипете ястието с настърган на фино ренде пармезан.

Добър апетит!

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар