Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Тортелини»Спаначени тортелини с прошуто и босилеково-кедрово песто

Спаначени тортелини с прошуто и босилеково-кедрово песто

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Спаначени тортелини с прошуто и босилеково-кедрово песто5 / 5
25/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
14 мин.
Общо
29 мин.
Порции
3
"Специално за майсторите, но и за всички, които обичат кулинарните предизвикателства"

Необходими Продукти

  • тортелини - 300 г зелени, спаначени
  • прошуто - 140 г
  • пармезан - 50 - 60 г
  • зехтин
  • сол
  • За пестото
  • босилек - 20 г задължително пресен
  • кедрови ядки - 50 г
  • пармезан - 30 г
  • сирене манчего - 30 г, овче
  • чесън - 2 скилидки
  • спанак - 20 г
  • зехтин - 10 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • вода - 4 с.л., леко затоплена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Звездата на това ястие е ароматното песто, затова първо започваме с приготвянето му. За целта нарязваме чесъна на парченца, поставяме в дълбок и тесен съд и прибавяме босилека, спанака, зехтина и кедровите ядки. Пасираме до паста. Може да използвате и блендер за целта.

Сипнете водата, за да се разреди малко и разбъркайте.

Настържете сирената на фино ренде и смесете с пестото. Посолете, като за всеки случай опитвате, защото ако сте ползвали по-солено и силно сирене от типа Манчего, е възможно да няма нужда от цяла кафена лъжичка сол, а по-малко.

Сварете тортелините според препоръките на производителя и отцедете от водата. Смесете ги с пестото.

Прошутото нарежете на тънки ивици от 1/2 см. Навийте всяка лентичка на роза.

Сервирайте тортелините, като отгоре разпределител розичките от прошуто.

Посипете ястието с настърган на фино ренде пармезан.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: