Начин на приготвяне
Звездата на това ястие е ароматното песто, затова първо започваме с приготвянето му. За целта нарязваме чесъна на парченца, поставяме в дълбок и тесен съд и прибавяме босилека, спанака, зехтина и кедровите ядки. Пасираме до паста. Може да използвате и блендер за целта.
Сипнете водата, за да се разреди малко и разбъркайте.
Настържете сирената на фино ренде и смесете с пестото. Посолете, като за всеки случай опитвате, защото ако сте ползвали по-солено и силно сирене от типа Манчего, е възможно да няма нужда от цяла кафена лъжичка сол, а по-малко.
Сварете тортелините според препоръките на производителя и отцедете от водата. Смесете ги с пестото.
Прошутото нарежете на тънки ивици от 1/2 см. Навийте всяка лентичка на роза.
Сервирайте тортелините, като отгоре разпределител розичките от прошуто.
Посипете ястието с настърган на фино ренде пармезан.
Добър апетит!