Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Конкилие с бял сос

Конкилие с бял сос

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Конкилие с бял сос
Снимка: Рая Андонова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Обожаваме рецептите с паста. Приготвят се бързо, лесно и са толкова вкусни, че ни идва да си оближем чинията направо"

Необходими Продукти

  • конкилие - 400 г паста
  • чесън - 4 скилидки
  • лук - 1/2 глава
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • вода - 2 ч.ч.
  • растително мляко - 2 ч.ч. неподсладено
  • грах - 100 - 200 г замразен
  • зехтин
  • сол
  • риган
  • босилек
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата Конкиле се сварява в подсолена вода до полуготовност. Измиват се със студена вода и се отцеждат.

В сгорещен зехтин се запържва наситненият чесън за 1-2 минути. Добавят се сол, риган и босилек и се разбърква. Прибавят се макароните и грахът.

Наливат се водата и млякото и се добавя кубчето бульон. Оставя се да заври, а след това се намаля и се оставя само да къкри.

От време на време се разбърква, за да не залепне, а ако остава прекалено малко от течността, се намаля котлонът и се добавя още мляко.

Когато е готово и се изключи котлонът, се добавя малко ситно нарязан магданоз. Разбърква се и се сервира веднага.

Конкилието с бял сос е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: