Начин на приготвяне
Първо пригответе пастата, за да може да изстине добре до момента на сервиране. Сварете ригатоните в подсолена вода според указанията на пакета. Отцедете от водата и поръсете обилно със зехтин, за да не слепват.
Заемете се със соса, като поставите млякото във дълбок и тесен съд. Наклонете го леко и налейте олиото.
За направата на този сос, ни е нужен пасатор. Поставете го, така че да опира в дъното на съда, и включете на максимална скорост. Дръжте съда и уреда неподвижни, докато видите, че по дъното сместа се сгъстява. Започнете да повдигате леко пасатора, докато сгъстите цялостно и придобие вид на сметана.
Извадете пасатора и добавете пармезана, аншоата, сол и пипер. За още вкус и аромат сложете и чесъна, лимоновия сок и магданоза.
Пасирайте отново за кратко. Ако сосът ви се види малко гъст, може да си добавите мъничко мляко.
В широка чиния подредете листенца от сърцевината от маруля във формата на цвете, за да е по-ефектна салатата. Най-крехкото сърце отвътре, което ви остане, заделете.
Сложете ригатоните в средата и леко покриващи основата на листата. В центъра боднете сърцето.
Нарежете пуешкото филе на тънки ленти и разположете върху пастата.
Полейте със сос Цезар и украсете с маслинките.
Да ви е сладко!