Начин на приготвяне
Сварете пастата според указанията на опаковката. Изцедете и заделете.
Сварете яйцата в подсолена вода. Изключете, нарежете на полумесеци и заделете.
Нарежете пилешкото на 3 броя не много тънки пържоли. Сложете малко зехтин на ребрен тиган и ги изпечете от двете страни до готовност.
Измийте зелената салата и я нарежете в голяма купа. Подредете авокадото, нарязано на полумесеци, яйцето, пилешкото месо и пастата.
Направете соса, като сложете яйцето, аншоата, чесъна, сока от лимон и горчицата в кухненски робот.
Пуснете робота и изчакайте да се смели до еднородна смес. Без да спирате налейте зехтина на тънка струя и изчакайте да се гъсти.
Залейте готовата макаронена салата със соса и настържете пармезана отгоре.
Салатата с паста и сос Цезар е много вкусна.