Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Туршия от пържени патладжани

Туршия от пържени патладжани

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Туршия от пържени патладжани2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
"Пържените патладжани може да хапнете не само като салата, но и да затворите в буркани и да стерилизирате! И пак си остават толкова вкусни!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 10 кг
  • чесън - 1 кг
  • магданоз - 10 китки
  • черен пипер - 2 с.л.
  • бахар - 1 с.л.
  • дафинов лист - 10 - 15 броя
  • сол - 3 - 4 с.л.
  • олио - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжаните и ги нарежете на филии с дебелина 1 см. Посолете ги добре и оставете за 1 час да се отцеждат от горчивината.

След това изплакнете, подсушете и ги изпържете в сгорещена мазнина. Готовите патладжани оставете да се отцеждат и изстиват.

Започнете да ги нареждате в буркани на редове, а между тях ръсете смес от чесън, щипка сол, няколко зърна черен пипер и бахар, дафинов лист и отгоре покрийте със стръкове магданоз. Спазвайте тази последователност, докато бурканът се напълни до 2 пръста под ръба.

Кръстосайте отгоре по 2 клечици, за да притискат патладжаните. Залейте във всеки буркан със студено сурово олио. Покрийте с пергамент и ги съхранявайте на хладно. Препоръчително е да стерилизирате, след като затворите с капачки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Донка
Донка
или стерилизирайте, след като покриете с олио и затворите с капачки или само с пергамент и олио без стерилизиране, на хладно
08.08.2012 14:00
Сета
Сета
Може би аз не разбрах правилно-в крайна сметка как се съхраняват-покрити с олио отгоре и пергамент и на хладно, или се стерилизират ,или двете в последователност???
07.08.2012 10:24