Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Пържени патладжани в буркани

Пържени патладжани в буркани

редакция:
EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пържени патладжани в буркани1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
"Да знаете, че стават толкова вкусни, че гаранция няма да ви стигнат!"

Необходими Продукти

  • патладжани
  • олио - за пържене
  • сол - за поръсване
  • лимони
  • магданоз - стръкчета
  • оцет - равна част с олиото
  • олио - останало при пърженето на патладжаните, равна част от оцета
  • сол - на вкус
  • дафинов лист - 2 - 3 броя
  • бахар - няколко зрънца
  • черен пипер - на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Не са посочени количества, защото зависят от желания от вас брой буркани.

Почистените патладжани нарежете на филийки по дължина и обилно ги посолете, за да се отцедят от горчивината за 1-2 часа.

След това се попиват и се пържат до готовност от двете страни в сгорещено олио.

Изпържените патладжани оставете за 1 нощ да престоят. На другия ден ги подреждайте в буркани, като между тях слагате кръгчета лимон и стръкчета нарязан магданоз и чесън.

Затворете бурканите и ги оставете за 1 денонощие да престоят така. За това време те трябва да са отделили доста олио.

Останалото от пърженето олио възварете с равна част оцет, сол на вкус и подправките.

Долейте от маринатата в бурканите и ги затворете. Стерилизирайте за 10 минути.

Пържените патладжани в буркани са готови.

Ако обичаш патладжан, опитай непременно и предложенията ни за маринован патладжан, домашно кьопоолу или тези патладжанената разядка баба гануш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: