Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Фламбирани скариди с узо

Фламбирани скариди с узо

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Фламбирани скариди с узо2 / 2
15/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Впечатляващо ароматни и изкусително вкусни"

Необходими Продукти

  • скариди - 400 г изи - пил
  • масло - 1/2 с.л.
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • узо - за фламбиране
  • копър - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се едри скариди или опашки от скариди, т.нар. изи-пил (лесно белещи се).

Морските дарове са мариноват предварително в хладилник със зехтин, черен пипер и сол на вкус.

В тиган с дебело дъно се загрява маслото и за няколко секунди се запържва чесънът. След това се маха и се слагат маринованите скариди.

Те се готвят на средно силен огън 2-3 минути, след което тиганът се отстранява от огъня, налива се малко узо и внимателно се запалва.

Слага се капак и се оставя скаридите да се задушават още няколко минути, докато сменят цвета си. Поднасят се със свежа салата.

Източник: Руслан Гърдев от Кулинарна мрежа

Фламбираните скариди с узо са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: